Cerca en aquest bloc

17 de febrer del 2011

Els pobres i els exclosos socials s'arrelen


En les societats més desenvolupades la pobresa creix!
A França, i sobretot a Paris actua una Associació nomenada "els fill de Don Quichotte" (curiós), que han fet un forta campanya per denunciar els SDF, (els sense sostre) que viuen sota els Ponts de Paris ( hi han pocs caixers automàtics). Tenen una gran capacitat de mobilització i desprès poc més de dos anys de repartir tendes per passar l'hivern, s'han constituit en capdaventers de la lluita per la lluita contre l'exclusió social.



Tenen un nou llenguatge de pedagogia per l'acció
El darrer ha estat menjar un vídeo de Duració: 01:11:14 ,realizat el 13 febrero 2008, localitzat a :Paris, Île-de-France, Francia. En forma de documental inèdit i en exclusivitat per Dailymotion signat per "des Enfants de Don Quichotte. (Réalisation: JB et Augustin Legrand, Ronan Denecé)
Utilitzen els nous medis de comunicació per tal de senzibilitar els ciutadans, que com a votants tenen cada vegada més força de decisió.

S'obre el documental amb un "sense sostre" recitant un gran poeta Jacques Prévert, per demostrat que tothom pot caure en l'exclusió.
"Trois allumettes une à une allumées dans la nuit
La premiére pour voir ton visage tout entier
La seconde pour voir tes yeux
La dernière pour voir ta bouche
Et l'obscuritè tout entière pour me rappeler tout cela
En te serrant dans mes bras."


Tres mistos he encès, un a un, aquesta nit
El primer, per veure el teu visatge tot sencer
El segon, per veure els teus ulls
El darrer, per veure la teva boca
I la negra nit tota sencera, per recordar-ho
Abraçant-te estretament

El 21 de febrer, aquest dijous, convoquen una manifestació pel dret al habitatge

El vídeo explica senzillament l'història del moviment, durant uns mesos el Canal de Saint Metin fou l'expressió d'una nova forma de resistència passiva. El vídeo representa una convocatòria a participara aquesta lluita ciutadana i solidària, a la que s'han adherit el Secours Catholique (Càritas), La Fundació Abbé Pierre i ATD Quart Monde.
La reivindicació es molt clara " es demana una política pública , pel respecte del dret d'habitatgei per l'aplicació de les promesses electorals ".
Un bon exemple a tenir en compte.
Jordi Peix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada